Om oss
Lillsjön i Nittorp, från då till nu

Historia

Välkomna till anrika Lillsjön i Nittorp. Lillsjön ägs utav föreningen Nittorps IK och byggdes i början av 1900-talet som en bygdegård för möten och fester. Med hjälp av den klassiska ”Nittorpsandan” och ideella krafter byggde man 1973 ut Lillsjön, virke skänktes från de lokala skogsägarna och väggar och tak kunde nu rama in hela 560 kvm stor yta.

Man vara förutseende och såg till dåtidens behov, tennis var stort och därför kritade man en tennisbana och badmintonlinjer. Hallen blev då en blandning av idrottshall och festlokal.

I slutet av 70-talet var vår lokale ”nöjespappa” Götar Johansson. Han var mycket på resande fot i sitt jobb som lastbilschaufför och skapade sig kontakter. Han drog igång konserter, vilket ledde till en peak på 80-talet, varannan vecka arrangerades konserter och den mest omtalade är när Gyllene Tider besökte Lillsjön 1981.

Götar hade bokat det halvkända bandet 1980, men en viss Per Gessle ringde och bad att få flytta fram hela konserten då han hade fått halsont. Konserten flyttades ett år fram i tiden och gaget på 3500;- kvarstod. Under kommande år visade det sig att Gyllene Tider bara blev populärare och dagen innan utsatt spelning i Lillsjön, vann bandet Aftonbladets tävling om vilket popband som är störst i Sverige, det stod emellan Noice och Gyllene Tider.

Lilljsön fullkomligt sprängdes av folk som vallfärdade för att se bandet, Nittorps IK hade inte resurser för detta och folk stormade entrén. Men vad gör man när saker behöver lösas, jo man ringer pålitliga människor. Dock var det bröllop samma kväll för Per och Sol-Britt Nilsson (Nilssons är en stor släkt i Nittorp) och många var upptagna av detta. Men nöden hade ingen lag, festen fick avbrytas och männen fick springa till Lillsjön med iklädda frackar och hjälpa till att bilda en mänsklig vaktkedja vid scenen. Spelningen blev succé och lyckligtvis är paret Nilsson fortfarande gifta.

Otaliga är de evenemang som gjorts i Lillsjön, allt från jaktmässa, Loppis till modevisningar med Leif ”Loket” Olsson som dragplåster.
Men när det ena dör ut tar det andra vid och kanske var det på modevisningarna som nästa ”nöjespappa” fick blodad tand.

Vid 5 års ålder gjorde nämligen Rickard Skoglund entré på catwalken som mannekäng.

När sedan Rickard började utbilda sig till musikalartist kom idén om att starta ett lokalt Wallmans Salonger. Rickard drog ihop sina vänner, David och Kristina Lindgren, Anders och Hélène Lindahl (notera att båda paren nu är gifta) 2002 blev starten av en era med shower. Med nästan obruten svit gjordes en gång per år i 20 års tid en storlagen show, med massor av artister, magiker, akrobater och musiker som varit med under åren. 

 

Nutid

Välkommen till det ”nya” Lillsjön.

Den 25:e Mars 2023 slog vi upp portarna till det nya Lillsjön. Mycket jobb har gjorts med lokalens interiör och vi kan nu stolt erbjuda en modern, fullt utrustad konsert, mäss och evenemangslokal.

Skoglund Entertainment står nu som driftansvariga för lokalen. Här kommer nu konserter, musikal, teater, barnföreställningar och mässor att arrangeras.

Vi värnar om det lokala och vill alltid stå för kvalitét och närproducerat.
Därför är vi stolta över våra lokala samarbetspartners, Rosenhills Bryggeri ligger 250 meter från Lillsjön och via dem har vi garanterat goda drycker och mer närproducerat är svårt att få.

Läs med om bryggeriet här

Maten är i samarbete med Sångbergs Färs och bärs, som även driver Limmareds Säteri och Centralen i Tranemo. Via denna aktör säkerställer vi lokala råvaror av högsta kvalitet. Läs mer om deras engagemang på: limmaredssateri och fridashotellochbistro

Vad är Skoglund Entertainment?

Bolaget startade 2002 och har sedan dess producerat event, vår huvudsakliga inriktning är företagsevent där vi leverera shower, körkamp, quizz och konserter.

”Genom att beröra får vi människor att känna, tänka och bli engagerade”

Läs mer om oss på: skoglundentertainment

Se bilder och boka Lillsjön 

Varmt välkomna till Lillsjön!

//

Maria och Rickard Skoglund

Vi som jobbar på ....

Maria

Rickard

Kontakta oss

Lillsjön, Nittorp
Tranemovägen 22
514 54 Nittorp

Tel: 0708-241496
Mail: boka@lillsjonnittorp.se